072-3945810072-3945810

אבא הלל 7
מתחם הבורסה, רמת גן

רוצים לקבל אזרחות פורטוגלית מהר ?

אצלנו תקבלו אזרחות מהר יותר ותשלמו פחות

תקליקו לשיחה מהירה

תתקשרו עכשיו

072-3945810072-3945810

דרכון פורטוגלי מסמכים

תהליך הוצאת דרכון פורטוגלי הוא תהליך מהיר , אך דורש המצאת מסמכים רבים הקושרים את מבקש האזרחות למגורשי ספרד ופורטוגל וכמו כן מסמכים להוכחת העבר הפלילי ואורח חיים נורמטיבי.

הקהילות היהודיות בפורטו ובליסבון דורשות לקבל מסמכים היסטוריים ומידע מן המקורות על המשפחה והוכחת הקשר לקהילות יהודית ספרדיות בעולם.

על פי חוק ,הממשל הפורטוגלי רשאי לסרב את בקשת האזרחות במקרים בהם המבקש מהווה סכנה פלילית או ביטחונית לפורטוגל.

כמה נקודות שיעשו לכם סדר באילו מסמכים צריך להגיש בתהליך לקבלת אזרחות פורטוגלית.

הגשת הבקשה לקהילה היהודית בפורטוגל

זהו החלק הקריטי, מכיוון שבמידה ולא תקבלו את אישור הקהילה היהודית לא תהיו זכאים לדרכון פורטוגלי.

על מנת להגיש את הבקשה לאחת מן הקהילות היהודיות בפורטו או בליסבון , יש צורך בצירוף המסמכים הבאים:

  1. תעודת לידה דו לשונית – בעברית ובאנגלית .
  2. תעודת זהות ישראלית כולל ספח התעודה.
  3. דרכון ישראלי על כל דפיו .
  4. מסמך המוכיח מגורים בישראל – אישור תשלום ארנונה/אישור תשלום חשמל/ארנונה וכדו'...
  5. מכתב אישי המסביר את הקשר ביניכם לבין מגורשי פורטוגל ואת המסורת הספרדית בביתכם .
  6. מסמכים להוכחת יהדות הלקוח – תעודת נישואין , כתובת נישואין , תעודת גירושין וכו...
  7. הוכחות המעידות על האופי הספרדי של המשפחה לדוגמא, אם אחד מבני המשפחה יודע לדינו, הגשת דו"ח גנאולוגי, מסמכים מארכיונים של קהילות יהודיות ספרדיות ברחבי העולם המעידים על הגעת המשפחות מספרד ופורטוגל .
  8. הוכחות מן המקורות על שם המשפחה ופירושו על פי ספרי ההיסטוריה הספרדיים .
  9. מילוי עץ שורשים מלא (לפחות 3 דורות אחורה) הכולל תאריכי לידה, נישואין ופטירה של כל אחד מבני המשפחה המוזכרים בעץ השורשים .
  10. הוכחה על ידי מסמך רשמי המעיד על הגעת המשפחה לישראל מאחת מארצות המוצא אליהן ברחו מגורשי ספרד ופורטוגל .

במידת הצורך, רשאית הקהילה היהודית לבקש מסמכים נוספים להוכחת הקשר למגורשי ספרד ופורטוגל עד אשר חברי המנהלה ישתכנעו כי המבקש הוא צאצא למגורשי ספרד ופורטוגל .

הגשת הבקשה לממשלה הפורטוגלי

כעת , נעשה סדר בכל הקשור למסמכים הדרושים לצורך הגשת הבקשה לממשלת פורטוגל . המסמכים הנדרשים הם :

  1. תעודת זכאות רשמית חתומה על ידי אחת הקהילות היהודיות בפורטוגל.
  2. עץ שורשים משפחתי מאושר וחתום על ידי אחת הקהילות היהודיות בפורטוגל .
  3. תעודת לידה דו לשונית .
  4. תעודת יושר מהקונסוליה הפורטוגלית בישראל.(ומכל מדינה בה שהה מבקש האזרחות מעל 3 חודשים)
  5. צילום דרכון מאומת על ידי רשות מוסמכת על ידי הממשל הפורטוגלי.

כלל המסמכים המוגשים לממשל הפורטוגלי צריכים להיות חתומים באפוסטיל, מתורגמים לפורטוגזית וחתומים על ידי נוטריון .

כמו כן, רשאי הממשל הפורטוגלי לדרוש מסמכים נוספים על מנת להוכיח את הנורמטיביות של מבקש אזרחות פורטוגלית כדוגמא, תדפיס חשבון בנק , תלושי משכורות וכו' ...

על מנת להגיש את הבקשה בצורה הטובה ביותר ובכך להגדיל את סיכויי האישור , אנו ממליצים להתייעץ עם עורך מומחה בנושא דרכון פורטוגלי .

השאירו את פרטיכם על מנת לתאם פגישה לבדיקת זכאות .